5 טעויות בהכנה קפוצ’ינו ופתרונם
הבהרה קטנה, עבור מי שלא משוכנע מה זה קפוצ’ינו. קפוצ’ינו הינה ההגדרה הגנרית לקפה שמכינים אותו באמצעות ערבוב של אספרסו, חלב חם, וחלב מוקצף. את השם הוא קיבל, ממסדר של הכנסייה הקתולית בשם ‘קפוצ’ין’, שהנזירים שלו נוהגים ללבוש גלימות בצבעים המזכירים את הגוונים של הקפוצ’ינו.
ישנן כמה דרכים להכין קפוצ’ינו, אבל בדרך כלל זה נעשה באמצעות מכונת אספרסו, או עם קפה טחון טרי. כל אחד אוהב את הקפוצ’ינו שלו בדרך אחרת ואין דרך אחת להכנת קפוצ’ינו מושלם, אבל כדי ליהנות מקפוצ’ינו טוב צריך להקפיד על מספר דברים שעלולים לקלקל את המסיבה.
1. לא למלא את מיכל הפילטר יותר מדי או פחות מדי
יש כאלה שחושבים שאם ‘מפוצצים’ את מיכל הפילטר מקבלים אספרסו חזק וסמיך. ובכן, זאת טעות נפוצה. למעשה, מצב כזה עלול אפילו למנע מהאספרסו לחלחל דרך הקפה ולצאת החוצה.
פתרון: מפחיתים את כמות הקפה במיכל הפילטר, אבל זה התגלה כמעט מדי. האספרסו יצא מהר מאד וחיוור מאד.
2. לא לשכוח לנקות את מיכל הפילטר לאחר כל שימוש
מיכל פילטר שאינו נקי משפיע על טעמו של הקפה. יש אנשים ששוכחים לנקות את מכלי פילטרים – יש כאלה שלא נוקו בין שימוש לשימוש, שנותרה בהם שכבת קפה רטובה ושאריות של שמני קפה. הדברים הללו משפיעים מאד על הטעם של הקפה.
פתרון: הקפידו לנקות את הפילטר עם מטלית לחה. זה מסיר את השמנים מהשימושים הקודמים. אפשר גם לשטוף את הפילטר תחת הברז בעזרת מים חמים.
3. אל תשאירו את החלב על השיש
מי מאתנו לא השתמש בחלב שלא היה קר מספיק. ובכן, חשוב לדעת שחלב שאינו קר מספיק יכול להוביל לקצף מכוער ולטעמי לוואי מכוערים לא פחות. מאחר וקפוצ’ינו כולל חלב בשתי שלבי הרתחה, חשוב מאד להקפיד לשמור את החלב במקרר כל העת.
פתרון: להכנת קפוצ’ינו השתמשו רק בחלב קר שהוצא ישירות מהמקרר. מי שסקרן לגלות מה ההבדל בהרתחה, בהקצפה ובטעם, מוזמן לנסות להשתמש בחלב פחות קר.
4. הרתחה של החלב. לא מעל ולא מתחת
כפי שצויין קודם, החלב מגלם תפקיד חשוב ביותר בהכנת קפוצ’ינו ולכן חשוב מאד לקרא את הטיפ הזה בעיון. הרתחת יתר של החלב תשרוף אותו וטעם הקפה יהיה בהתאם. הרתחה לא מספקת של החלב תשאיר אותו שטוח ונטול קצף.
פתרון: להרתחת החלב (עבור לאטה), הקפידו להכניס את צינורית הקיטור עד התחתית של ה פיצ’ר (מיכל/כלי המתכת להרתחת החלב). כדי להקציף אותו (עבור קפוצ’ינו), חשוב לשמור על פיית הצינורית מרחק קטן מגובה פני החלב והשתמשו בטרמומטר (מד חום) כדי לפקח על הטמפרטורה. הטמפרטורה האידיאלית של החלב היא 130-140 מעלות (54-60 צלסיוס).
5. מה הלחץ ?
אחד מהגורמים העיקריים לקפוצ’ינו רע, היא לחץ. לא של המכונה שלנו.
פתרון: אם אתם רוצים כוס קפוצ’ינו מצוין, תנו לקפה את הכבוד המגיע לו והקדישו בהכנת האספרסו ובהקצפת החלב את הזמן הנדרש. מובטח שככל שתמהרו פחות, כך התוצאה הסופית תהיה טובה יותר וכך גם ההנאה שלכם ממנה.
מספר הגולשים שצפו בעמוד זה: 3,309 views
מתכוני קפה נוספים
אספרסו מילקשייק
רכיבים הדרושים להכנת הקפה: אספרסו קצר קר ½ כוס חלב גלידת…
מתכון קפה וינאי
בין מתכוני קפה הקפה הווינאי ידוע כקפה שהוא יותר מתוק מאשר…