10 עצות להכנת קפה טוב
אוהבים להכין קפה? יש לכם מתכוני קפה משלכם? מומלץ בכל זאת…
קפוצ’נו קפוא
רכיבים הדרושים להכנת הקפה: ספל אספרסו קרח סוכר שייקר אופן ההכנה…
קפה מקיאטו חזק וטעים
רכיבים הדרושים להכנת הקפה: אספרסו קצר חלב חם אופן ההכנה: מכינים…
אפשרויות מסורתיות לחליטת אבקת הקפה
אוהבים לשתות קפה שאתם מכינים בעצמכם? כדאי לקרוא את המלצות שבהמשך….
קפוצ’ינו בטעם מיוחד
רכיבים הדרושים להכנת הקפה: אספרסו קצר חלב חם חלב מוקצף אופן…
גלידת קפה
אם אהבים גלידה ואייס קפה חייב לנסות מתכון קפה זה. שלב…
וודקה אספרסו
רכיבים הדרושים להכנת הקפה: 1/2 מנה אספרסו חם וטרי 3/4 מנה…
מתכון קפה וינאי
בין מתכוני קפה הקפה הווינאי ידוע כקפה שהוא יותר מתוק מאשר…
קפה טוניק
אם שותים קפה בכמויות מתונות השפעות של הקפה מועילות לגוף, אז…
קפה לאטה ביתית
רכיבים הדרושים להכנת הקפה: אספרסו קצר חלב חם מוקצף מעט אופן…
מתכוני קפה
גלו מתכוני קפה ואת ההבדלים שבניהם באמצעות “מילון” הקפה. אם אתם יושבים בבית הקפה ומתבונן בתפריט, לפעמים לא יודעים מה להזמין. אמריקנו, קפוצ’ינו, אספרסו, מוקה ארוך/קצר, ריסטרטו וכן שמות הקפה נשמעים מרתקים, אבל עליהם אתם לא יודעים כלום. במקום לבחור שוב את הקפה הרגיל עם החלב, תגלו מהו הקסם של כל אחד מהשמות ואיזה משקה קפה באמת מתאים לכם.
קפוצ’ינו
קפוצ’ינו עשוי היטב, לפי המתכון האיטלקי המקורי צריך להיות בו קפה אספרסו בחלקים שווים, מבושלים חלב וקצף חלב, כ- 60 מ”ל מכל אחד.
מוקה
קפה מוקה הוא קפה מתוק עבור אלו המעדיפים לשתות משקה חם, אבל חלש יותר. יש בו בסביבות 60 מ”ל אספרסו, 60 מ”ל שוקולד ו- 30 מ”ל חלב מורתח.
לאטה
לאטה הוא למעשה חלב בטעם קפה. כדי להשיג זאת, השתמש 60 מ”ל אספרסו, 300 מ”ל חלב מורתח ורק 2 מ”ל חלב מוקצף.
קפה עם חלב
קפה עם חלב מבוסס על קפה פילטר, לא אספרסו שהוא חזק. לקפה הזה מוסיפים את החלב החם במקום חלב קר.
אמריקנו
אמריקנו זה על שמם של האוהדים הגדולים של המשקה: האמריקאים. תמיד ממהרים, בדרך לעבודה, הם לא צריכים ליהנות מהקפה, אלא הם רוצים מנה של אנרגיה. אמריקנו מורכב כ- 30 מ”ל אספרסו ו-60 מ”ל מים מורתחים.
נואסט
סוג של קפה אשר רבים לא שמעו עליו, “noisette” היא שילוב של מקיאטו ולאטה. אתם יכולים לצפות לקפה חזק עם שוט גדול של אספרסו וחצי מהכמות הזו חלב חם.
מקיאטו
מי ששותה המקיאטו לא מהסס. מעדיפים סוג זה של קפה כי הוא עשוי שוט או שניים של אספרסו ורק מעט קצף חלב.
דופיו
הנה, קפה כפול. ‘כפול’ זה אומר שני שוטים, כלומר 60 מ”ל אספרסו.
אספרסו
מנה קטנה של קפאין (30 מ”ל), אבל חזק מספיק כדי שתהיו ערים שמונה שעות בעבודה.
ריסטרטו
בבסיס, ריסטרטו הוא קפה חזק עם רק 22 מ”ל של אספרסו מרוכז. לאורך זמן, ישנם יותר ויותר מתכוני קפה ריסטרטו שהחלו להיות מותאם על פי הטעם האישי ועל פי הרצונות של הלקוח.
דנית
10/12/2015 @ 08:12
יש לי כמה מתכוני קפה טובים ורציתי לפרסם אותם כאן.
איך אני יכולה לעשות זאת?
דנית