הקצפה מושלמת עבור הלאטה שלך
אם אתם נמנים על חובבי הלאטה למיניו, סביר להניח שאתם אוהבים את החלב שלכם מוקצף כמו שצריך. לפניכם מספר טיפים שיסייעו לכם להכין את הקצף המושלם:
ראשית, לשם הקצפת חלב, יש להצטייד במיכל. עדיף עשוי מפלדת על חלד, אך ניתן להשתמש גם במיכל מדידה מפלסטיק עמיד בפני חום. בנוסף צריך טרמומטר (מד חום), מכונת אספרסו וחלב 2%.
– יש לוודא שהזרבובית של צינורית הקיטור, נקיה.
– יש לרוקן את הזרבובית ממים באמצעות פתיחה וסגירה, עד ליציאת אדים בלבד.
– לצקת חלב למיכל המתכת (בערך חצי מיכל)
– להכניס את מד החום אל החלב
– להציב את זרבובית צינורית הקיטור במיכל, כך שהקצה שלה בא במגע קל עם החלב.
– מדליקים את הקיטור ומשאירים את רק את קצה זרבובית הצינורית בתוך החלב, עד שטמפרטורת החלב מגיעה לנקודת רתיחה (100 מעלות). אז להשקיע את צינורית עד לתחתית המיכל עד שמד החום מראה על 155 מעלות. מותירים את החלב הרתוח למספר דקות ולאחר מכן יוצקים אותו אל תוך האספרסו ליצירת לאטה מושלם.
מספר הגולשים שצפו בעמוד זה: 5,967 views
מדריכי קפה נוספים
הפסקת קפה אמיתית
אם מעולם לא הבנתם מה בדיוק עומד מאחורי ההגדרה הפסקת קפה…
המלצות לרכישת מכונת אספרסו ביתיות
עם יד על הלב, לא בא לך עכשיו כוס קפה חם,…
ששון
01/06/2016 @ 13:06
לא נכון בעליל! ב100 מעלות , החלב פשוט יעלה ואתם לא רוצים להיות שם שכל החלב יוצא מהקנקן והכל עף שם .
בין 65-70 מעלות זה הטמפרטורה המומלץ , גם ניתן לשתות מיד את הקפה.