גלידת קפה
אם אהבים גלידה ואייס קפה חייב לנסות מתכון קפה זה.
שלב 1:
5 חלמונים
1 כוס חלב
1 שמנת מתוקה
1 כוס סוכר חום
3 כפיות אבקת קפה נמס
50 גרם שוקולד מריר
(ניתן להוסיף ליקר שוקולד, ליקר קפה או ברנדי, לפי הטעם)
מערבבים את החומרים בסיר קטן ומחממים עד שהתערובת מסמיכה. זהירות! לא להרתיח!
מצננים
שלב 2:
מקציפים 5 חלבונים ומקפלים עם התערובת.
שלב 3:
מקציפים 1 שמנת מתוקה ומקפלים עם התערובת.
מניחים הכל בתבנית ומקפיאים.
קפה ברולה (12 מנות)
30 חתיכות ציפורן
2 מקלות קינמון
35 קוביות סוכר
½ לימון, חתוך דק
½ תפוז, חתוך דק
1 כוס ברנדי
1 ליטר קפה חזק ומסונן
את התבלינים, הסוכר, הלימון והתפוז שמים במחבת עמוק. מחממים את הברנדי ומוסיפים לתבלינים. מחממים ומדליקים את הברנדי תוך ערבוב מתמיד עד שהסוכר נמס . מוסיפים את הקפה לאט לאט תוך בחישה, עד שהלהבה דועכת. מגישים בכלים לברולה או בספלונים .
מתכוני קפה נוספים
קפוצ’ינו פיורנטינו
מדובר על מתכון קפה ארומאטי מאוד אשר יכולים לשתות גם בערב,…
אפשרויות מסורתיות לחליטת אבקת הקפה
אוהבים לשתות קפה שאתם מכינים בעצמכם? כדאי לקרוא את המלצות שבהמשך….
מילי
15/03/2024 @ 23:39
יצא לי משהו מעולה.
תודה