קליית קפה

קפה קלוי מופק בתהליך של חימום של פולי הקפה במגוון רחב של שיטות. קליית קפה מגיעה עד לכדי אידוי כל הנוזלים הפנימיים של פולי הקפה ותהליך שינוי הסוכרים לקרמל – תהליך הנקרא קרמליזציה. בכך על ידי אורך זמן החימום ומידות החום השונות ניתן להפיק קליית קפה איכותית מן בטעמים שונים ומגוונים החל מטעמים מתוקים ועד לטעמים מרים.




כוס קפה, הפכה בשנים האחרונות לדבר שבשגרה. מחירי הקפה בבתי הקפה השונים מרקיעי שחקים ולא לכל אדם ישנה אפשרות ליהנות מכוס קפה איכותי על בסיס קבוע. בדיוק לשם כך הוכנסה שיטה חדשה של הכנת קפה בבית החל מתהליך קליית הפולים דרך תהליכי טחינת פולי הקפה ועד לכוס הקפה האיכותית בדיוק לטעמך.

בית קליית קפה

פולי קפה שומרים על טריותם למשך לפחות שלוש שנים. בית קלייה יכול לקלות אותן בכל זמן שתרצו בטווח זמן זה. לעומת זאת קפה קלוי ללא חומי שימור והקפאה שומר על הארומה והטעם למשך שבוע ימים. בית קליית קפה יכול לרכוש סטוק של פולי קפה זולים ולבצע קלייה בדיוק על פי מתכונים מיוחדים בכל זמן שירצה. חשוב להבין כי בתהליך קליית קפה ניתן לבחור בדיוק את אורך זמן הקלייה ומידות החום על מנת להפיק את הטעם המושלם ביותר.




קפה קלוי בייתי שומר על טריותו למשך שבוע ימים. קליית קפה של בית קליית קפה מקצועי מאפשרת השגת טעמים איכותיים ובחירה מדויקת של מידות הקלייה בדיוק לטעמו של בעל בית קליית קפה. כך הלקוחות יכולים ליהנות מפולי קפה ברמה יותר טובה, בעל ארומה נפלאה וטעם בלתי נשכח.

קליית קפה בתנור ועל האש

קפה קלוי איכותי היה תמיד גאוות בתי הקפה השונים. כיום קדמת הטכנולוגיה והכרה בשיטות הקלייה השונות מאפשרים הכנסת פולי הקפה לבית וקלייתם בכל זמן ורגע נתון על פי בחירתך. תוכל לבחור לקלות את פולי הקפה כך שתפיק פולי קלוי מתוך יותר או מר יותר, בעל ארומה חזקה יותר או פחות הכל תלוי בשיטת הקלייה אותה תעדיף, זמנים ומידות החום. כך תכין את הקפה המושלם עבורך.




שיטה הקלייה הנפוצה ביותר כיום היא קליית קפה בתנורים. אך לא כך היה נהוג בעבר. בעבר, נעשה שימוש באש גלויה לצרכי הקלייה. פולי קפה היו מוכנסים לתוך כלי גדול שהיה מונח על אש גלויה. כך ניתן ל”ווסט” את גודל הלהבה, מידת החום ואורך זמן הקלייה. קלייה בתנור נוחה יותר כיום שכן ניתן להגדיר מראש זמנים ומידות חום רצויות.

קליית קפה בבית

יתכן שצרכן קפה טיפוסי לא יבזבז זמן עם קליית קפה בבית ויעדיף לקנות קפה קלוי של בית קליית קפה. גם אם מדובר על לבזבז זמן ואפילו כסף על תהליך קליית קפה, מומלץ ושווה להסתכן בחוויה מלמדת למען ההתנסות.
את פולי הקפה ניתן לרכוש כמעט בכל חנויות הקפה המתמחות או בשווקי תבלינים. יש לזכור, שקלייה ארוכה מדי פוגמת בטעמו של הקפה והופך אותו לבעל טעמים מרירים בעלי ניחוח שרוף, ואילו קלייה קצרה מידי תגרור טעם קפה חמצמץ. כל שלב בתהליך קליית קפה בבית משפיע על טעמו, אך היתרון המרכזי הוא שניתן לקבוע את הטעם הייחודי ולהוסיף תערובות ותבלינים על פי טעמכם האישי.




תהליך קליית קפה בבית לוקח עד 20 דקות שבסופו הפולים כהים יותר, שמנוניים ומרירים מעט. מיד לאחר קליית קפה, יש לקרר את הפולים באוויר הפתוח ולאחסן אותם במיכל סגור. לאחר 10 ימים ניתן להשתמש בפולים שכן טעמם בזמן זה, נחשב הטוב ביותר. מעבר לחודש וחצי לא מומלץ להשתמש בפולים מכיוון שלאחר זמן זה, הקפה הספיק לאבד מטעמו.
למעוניינים לרכוש מטחנה או מכונות קפה ישנן אינספור חברות המציעות מכונות איכותיות במחירים אטרקטיביים המותאמים לסגנונכם האישי, טעמכם ותקציבכם הפרטי.


מספר הגולשים שצפו בעמוד זה: 2,569 views
[Total: 0   Average: 0/5]